Preventivni projekt „Lily“ predstavljen i u Osijeku

Preventivni projekt „Lily“ predstavljen i u Osijeku

6. prosinca 2019.Kategorije: Novosti

Preventivni projekt „Lily“ predstavljen i u Osijeku

Dana 06. prosinca 2019. godine,u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku predstavljen je nacionalni preventivni program „Lily“, usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama.
Predstavljanje projekta „Lily“ organizirano je od strane Ravnateljstva policije i Odjela prevencije PU osječko-baranjske te su istomu prisustvovali predstavnici lokalne i regionalne samouprave, djelatnici u prosvjeti (psiholozi, pedagozi, nastavnici i profesori), voditelji preventivnih programa, studenti društvenih smjerova i predstavnici brojnih drugih institucija organizacija civilnog društva koje u svom radu provode mjere prevencije u bilo kojoj formi.
Preventivni projekt „Lily“ sastavni je dio novog nacionalnog strateškog dokumenta zaštite od nasilja u obitelji, a svojim aktivnostima i komponentama podupire strateške dokumente Vlade RH, između ostalih i Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Projekt ima multimodularni karakter te se kroz međusobno povezan niz aktivnosti kontinuirano provodi s ciljem umrežavanja svih nadležnih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i društveno odgovornih subjekata, a kako bi koordinirano iznašli zajednički odgovor u sprečavanju svih oblika nasilja nad ženama. Dodatno kroz svoje komponente sadržava i aktivnosti namijenjene osobama muškog spola s ciljem njihove senzibilizacije na temu ravnopravnosti spolova kao isključivanja svih oblika nasilnog ponašanja.
Tijekom predstavljanja projekta uz dramsko-glazbeni program odaslane su poticajne poruke o prekidu šutnje i prijavi nasilja od strane žrtava i svjedoka.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetomna predstavljanju projekta prisustvovaoje savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: