Prevencija nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja u sportu

Prevencija nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja u sportu

29. siječnja 2019.Kategorije: Novosti

Prevencija nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja u sportu

Dana 29. siječnja 2019. održan je okrugli stol „Prevencija nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja u sportu“. Događanje je organizirano od strane pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i za djecu, Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.
Iz Ureda pravobraniteljice nazočila je zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč Knežević.
U uvodnom djelu su izlagali predsjednik Odbora Mihael Zmajlović, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, zatim zastupnik Veljko Kajtazi, nakon čega su izlaganja održali predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, Zrinka Greblo Jurakić iz Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te Lidija Bojić Čačić ispred Hrvatskog rukometnog saveza.
Nakon izlaganja je otvorena rasprava gdje su sudionici ukazali na problem pojave nasilja, nedostatka relevantnih podataka, tamnu brojku prijava, izostanak konkretnih aktivnosti i mjera za učinkovito suzbijanje nasilja osobito za potrebu veće odgovornosti odraslih osoba u zaštiti djece u području sporta, prvenstveno sportskih djelatnika, ali i ostalih stručnjaka koji se na bilo koji način bave djecom.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave