Predstavnice Ureda sastale se s gradonačelnikom Grada Splita

Predstavnice Ureda sastale se s gradonačelnikom Grada Splita

3. kolovoza 2021.Kategorije: Novosti

Predstavnice Ureda sastale se s gradonačelnikom Grada Splita

Na inicijativu Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Splitu je 03. kolovoza 2021. godine u prostorima gradske uprave Grada Splita održan sastanak sa Ivicom Puljkom, gradonačelnikom Grada Splita, zamjenikom Bojanom Ivoševićem i suradnicama. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sastanku su prisustvovali pravobraniteljica Anka Slonjšak, savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac i stručna suradnica Mia Mudronja.
U svom uvodnom govoru, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom podsjetila je predstavnike Grada Splita da je otvoren Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Splitu te je iznijela konkretne prijedloge za intenzivniju suradnju svih institucija i organizacija civilnog društva sa Uredom pravobraniteljice, sve s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na tom području. Tijekom sastanka razgovaralo se o temama koje se tiču prava osoba s invaliditetom iz područja pristupačnosti, s posebnim naglaskom na pristupačnost javnih površina Grada Splita, plaža za osobe s invaliditetom, pitanja vezana uz parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom te javni prijevoz u gradu Splitu. Istaknuta je potreba osiguranja pristupačnosti pojedinih športsko-rekreacijskih objekata u Gradu Splitu. Naglasak je stavljen i na položaj udruga osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju koje djeluju na području grada Splita. Grad Split je također iskazao interes za intenzivniju provedbu obveze kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom, kako izravno tako i posredstvom ostvarivanja poslovnih suradnji s pravnim osobama koje zapošljavaju osobe s invaliditetom.
Zaključci doneseni tijekom sastanka poslužiti će kao temelj za uspostavljanje otvorenije komunikacije i intenzivnije suradnje u provođenju daljnjih aktivnosti.

Podijelite ovu objavu s drugima: