Predstavljen promotivni video „Pristupačnost kao ljudsko pravo“

Predstavljen promotivni video „Pristupačnost kao ljudsko pravo“

2. veljače 2022.Kategorije: Novosti

Predstavljen promotivni video „Pristupačnost kao ljudsko pravo“

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i dopredsjednica Zajednice Saveza osoba s invaliditetom – SOIH i predstavnica 8. Centra znanja Marica Mirić, predstavile su novinarima 2. veljače 2022. godine promotivni video “Pristupačnost kao ljudsko pravo”.
Pristupačnost je rezultat primjene tehničkih rješenja u projektiranju i građenju građevina, kojima se osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti osigurava nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad u tim građevinama na jednakoj osnovi kao i ostalim osobama. Pristupačnost fizičkog okruženja, ali i orijentacija, pristupačna informacija, i komunikacija, preduvjet su ostvarivanju svih ostalih prava osoba s invaliditetom.

Usprkos postojanju brojnih zakona i pravilnika koji nalažu da sve što se gradi bude pristupačno ne samo osobama s invaliditetom već i osobama starije životne dobi, roditeljima s djecom i svima nama kad se otežano krećemo, imamo teškoće s orijentacijom, primanjem informacija, ili u komunikaciji, u praksi i dalje nailazimo na brojne prepreke.

Upravo se ovim promotivnim videom koji je nastao u suradnji 8. Centra znanja i Pravobranitelja za osobe s invaliditetom želi upozoriti da se još puno toga mora napraviti po pitanju pristupačnosti osoba s invaliditetom raznim sadržajima.

Promotivni video možete pronaći i pogledati na ovim poveznicama:
Dugi video:
https://drive.google.com/file/d/1oM75dY8z07Cfz4cEVdINob8cEsebToDo/view?usp=sharing

Dugi video s prevođenjem na hrvatski znakovni jezik:
https://drive.google.com/file/d/1fwhoHWGUSzliIi1EaojqArphBQ2pu3NW/view?usp=sharing

Kratki video:
https://drive.google.com/file/d/1UeB7qeiAxf6Bdcd2Rh2Tfz2rJDuFA2Vx/view?usp=sharing

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave