Predstavljanje Vodiča za studente s invaliditetom

Predstavljanje Vodiča za studente s invaliditetom

12. lipnja 2023.Kategorije: Novosti

U Splitu je 12. lipnja 2023. godine predstavljen Vodič za studente s invaliditetom koji je rezultat zajedničke inicijative Hrvatskog studentskog zbora, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i udruge Liberato iz Splita, uz podršku Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju. 

Vodič za studente s invaliditetom je brošura koja pruža informacije specifično usmjerene na potrebe studenata s invaliditetom koji studiraju na nekom od sedam hrvatskih Sveučilišta (Split, Rijeka, Zagreb, Osijek, Zadar, Dubrovnik i Sveučilište Sjever) te Sveučilištu u Mostaru. Svrha vodiča je pružiti studentima s invaliditetom pristup relevantnim informacijama o pravima u sustavu visokog obrazovanja i načinu njihova ostvarenja. Kroz praktične savjete, objašnjenja prava i usluga te strategija za prevladavanje izazova, vodič će studentima s invaliditetom olakšati put do uspješne integracije u sveučilišno okruženje. Uz podršku Županijske udruge slijepih Split, Vodič je dostupan i u audio izdanju.

Na svečanom predstavljanju Vodiča uzvanicima su se obratili Stipo Margić, predsjednik Udruge Liberato iz Splita, Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, Antonela Đuraš, predsjednica Hrvatskog studentskog zbora, Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Ivan Bogdanović voditelj Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Splitu, Magda Vrvilo, predstavnica Splitsko-dalmatinske županije, a u ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom uzvanike je prigodnim riječima pozdravila Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice iz Područnog ureda Split.

Dodatne informacije i poveznica na Vodič za studente s invaliditetom u digitalnom izdanju dostupna je OVDJE.

Podijelite ovu objavu s drugima: