Predstavljanje STOP programa 2012. -2023.

Predstavljanje STOP programa 2012. -2023.

18. svibnja 2023.Kategorije: Novosti

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež organizirala je 18. svibnja 2023. godine u prostorima Tribine Grada Zagreba predstavljanje aktivnosti u okviru STOP programa – alternativni program prema djeci u sukobu sa zakonom u razdoblju od 2012.-2023.

Navedeni program provodili su u suradnji s policijom, socijalnom skrbi i nizom lokalnih nevladinih organizacija između ostalih i onima koje skrbe o osobama s invaliditetom. Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež je provodila Stop program na području nekoliko gradskih četvrti u Gradu Zagrebu te u Velikoj Gorici.

Stop program je alternativni način rješavanja počinjenja prekršajnih djela od strane djece od 14 do 18 godina. Kriteriji za primjenu Stop programa su: prvo neprihvatljivo ponašanje maloljetnika, dobrovoljnost sudjelovanja maloljetnika i roditelja te aktivno uključivanje zajednice. Umjesto sudskog postupka potiče se odgovornost i aktivan odnos stručne osobe, policije, maloljetnog počinitelja, roditelja i lokalne zajednice u cilju sigurnosti građana u zajednici i prevenciji.

Predstavljanju aktivnosti STOP programa iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice Lidija Pongrac.

Podijelite ovu objavu s drugima: