Predstavljanje slikovnice Lanina škola, autorice Mirne Brođanac

Predstavljanje slikovnice Lanina škola, autorice Mirne Brođanac

25. svibnja 2022.Kategorije: Novosti

Predstavljanje slikovnice Lanina škola, autorice Mirne Brođanac

Slikovnica je kako sama autorica kaže nastala s posvetom djevojčici s teškoćama u razvoju Lani, ali i kao prikaz života same autorice koja je također osoba s invaliditetom. Autoričina priča i proces obrazovanja primjer je kvalitetne inkluzije i onog što inkluzija i znači u punom smislu te riječi. Autorica Mirna tijekom predstavljanja slikovnice ističe da je inkluzija obostrana, njoj kao osobi s invaliditetom svi drugi su drugačiji kao što su osobe s invaliditetom drugačije drugim osobama i da se svi međusobno trebamo prihvaćati. Od svake osobe možemo puno naučiti, a ona je ističe zbog hrabre i živahne djevojčice Lane postala bolja osoba.
Slikovnica je njezina želja da djeci s teškoćama u razvoju podari lik s kojim se mogu identificirati jer vjeruje da je identifikacija najveća moć književnosti. Slikovnica je rezultat i EU projekta „Every story matters“
Mirna Brođanac, poslijediplomska je studentica informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu gdje je završila i dvopredmetni studij Komparativne književnosti i Kroatistike (nastavnički smjer) i jednopredmetni studij Bibliotekarstva. U životu autorice sve je povezano s ljubavlju prema književnosti te je nekoliko mjeseci pisala književne kritike, sudjelovala u radionici kreativnog pisanja te tražitelje azila podučavala hrvatski jezik.
Svojim sudjelovanjem na promociji i osvrtom na slikovnicu događaj su uveličale i spisateljica Ivana Bodrožić te profesorica s Filozofskog fakulteta Anita Peti, a mlada djevojčica Sofija Lalić pročitala je dio slikovnice. Mirnu su došle podržati i proslaviti njezin uspjeh i tri prijateljice iz osnovne škole, brojni prijatelji i poznanici i naravno njezina najbliža obitelj koja joj je velika podrška.
Na kraju predstavljanja slikovnice Mirnina majka svima prisutnima prenijela je poruku s kojom njihova obitelj živi i koja ih zbog Mirne čini boljim osobama, a to je da kako njezinoj Mirni pomažu često i nepoznati ljudi, tako i oni svaki dan nastoje pomoći nekoj osobi koja dođe u njihov život.
Predstavljanju slikovnice prisustvovala je i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Lidija Pongrac

Podijelite ovu objavu s drugima: