Predstavljanje programa Erasmus+

Predstavljanje programa Erasmus+

5. svibnja 2022.Kategorije: Novosti

Predstavljanje programa Erasmus+

U organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom 4. svibnja 2022. godine održan je online sastanak s temom predstavljanja mogućnosti uključivanja osoba s invaliditetom u program Erasmus+. Sastanak je organiziran u suradnji s dr. sc. Tihomirom Žiljkom, članom Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Erasmus ambasadorom i Agencijom za mobilnost i programe EU.

Na sastanku je sudjelovalo tridesetak sudionika među kojima su bili članice i članovi Stručnog savjeta i predstavnici saveza, udruga i inicijativa osoba s invaliditetom. Sastanak i predstavljanje teme je modelirao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Erasmus ambasador Tihomir Žiljak održao je izuzetno zanimljivo i informativno izlaganje, a iz Agencije za mobilnosti i programe EU na pitanja sudionika odgovarala je voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih Danijela Jagušt Šumljak.

Erasmus+ je program Europske unije kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Njegov proračun danas iznosi oko 26,2 milijarde eura što je gotovo dvostruko više nego što je bilo dodijeljeno za prethodni program u prošlom financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine. Program za ovo razdoblje od 2021. do 2027. godine izrazito je usmjeren na socijalnu uključenost, zelenu i digitalnu tranziciju te promicanje sudjelovanja mladih u demokratskom životu, a podržava prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programa vještina za Europu. U okviru programa posebno su prepoznate skupine s manjim mogućnostima među kojima su i osobe s invaliditetom.

Tijekom sastanka podijeljene su sljedeće korisne mrežne poveznice:
E-mail za kontakt: odrasli@ampeu.hr
Dodatne informacije za prijavitelje:
https://ampeu.hr/erasmus/koraci-za-sudjelovanje/pisanje-i-prijava-projekta
Upute za ispunjavanje prijavnog obrasca: https://express.adobe.com/page/Q9Fi8mg2dbVjr/

Vodič za program Erasmus+ na hrvatskom jeziku možete pronaći na poveznici:
https://erasmus-plus.ec.europa.eu/hr/node/2699

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave