Predstavljanje priručnika: Briga o gostu s invaliditetom

Predstavljanje priručnika: Briga o gostu s invaliditetom

11. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Predstavljanje priručnika: Briga o gostu s invaliditetom

Turistička zajednica grada Zaprešića u okviru projekta Druga perspektiva, a u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanjem Zagreb, 11. rujna 2020. godine u Novim dvorima bana Jelačića u Zaprešiću, predstavila je priručnik „Briga o gostu s invaliditetom“ koji je Centra za odgoj i obrazovanjem Zagreb pripremio uz potporu Ministarstva turizma. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom predstavljanju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić, koji se u završnom dijelu obratio sudionicima.

Uz predstavljanje priručnika prikazan je i promotivni video autorice Anje Glavaš „Druga perspektiva Zaprešić – pokrenimo zajedno odgovorni turizam za sve“ koji prikazuje Zaprešić iz perspektive djevojke Laure koja je u invalidskim kolicima posjetila ovaj grad. Video možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=AvsIixg3IzM

Predstavljanje priručnika bila je ujedno i edukacija namijenjena djelatnicima u ugostiteljskoj i turističkoj industriji koji su željeli unaprijediti svoju uslugu adekvatnim pristupom gostima s invaliditetom.

„Osobe s invaliditetom su oko nas, ali su izolirane jer mi ne pristupamo njima. Zbog čega su još izoliraniji i to je nešto što moramo promijeniti. Problem je što u obrazovnom planu nema ove tematike i budući ugostitelji nisu educirani kako pristupati gostima s invaliditetom. I to trebamo mijenjati.“ Istaknula je Katarina Osipov, učiteljica stručnih predmeta za konobare.

U priručniku se nalaze detaljne upute kako se ponašati prema gostu s tjelesnim invaliditetom, gostu s intelektualnim teškoćama, gostu s poremećajem iz spektra s autizma i gostu s oštećenjem sluha te gostu s oštećenjem vida. Maja Postoglu, socijalna pedagoginja Centra za odgoj i obrazovanje okupljene je upoznala s praktičnim savjetima kako se ophoditi s gostima s različitim vrstama invaliditeta, a prikazani su i video materijali s uputama.

Svi zainteresirani, video upute mogu pronaći i pogledati na youtube profilu Srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb na poveznici: https://www.youtube.com/channel/UCQsyqM5nvJpiWKfVkjJwQag

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave