Predstavljanje institucije Pravobranitelja u Varaždinskoj županiji

Predstavljanje institucije Pravobranitelja u Varaždinskoj županiji

19. lipnja 2024.Kategorije: Novosti

Na poziv i u organizaciji Društva multiple skleroze Varaždinske županije u Palači Herzer u Varaždinu, 18. lipnja 2024. godine, održan je susret pravobranitelja za osobe s invaliditetom sa osobama s invaliditetom i predstavnicima udruga s područja Varaždinske županije.

Nakon izjava medijima i uvodnih riječi moderatorice Ive Kapitan tijekom susreta predstavljena je institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, a pravobranitelj Darijo Jurišić odgovarao je na pitanja okupljenih o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u ostvarivanju svojih prava. Najveći dio pitanja odnosio na ostvarivanje prava iz značajnih i dugo očekivanih zakonskih propisa donesenih tijekom prošle 2023. godine, konkretno Zakona o inkluzivnom dodatku, Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o povlasticama u prometu.

Pozivu organizatora su se odazvali i predstavnice tijela područne (regionalne) i lokalne samouprave, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Andreja Bobek. Nakon izlaganja, rasprave i odgovora na pitanja okupljenima se obratio i predsjednik Saveza društava multiple skleroze Hrvatske Željko Pudić.

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije je dobrotvorna, humanitarna udruga osnovana radi unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze i drugih srodnih bolesti, koja okuplja svoje članove (trenutno njih 138) na čitavom području Varaždinske županije. Sukladno ciljevima, Društvo djeluje na području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, zaštite ljudskih prava, obrazovanja i znanosti, međunarodne suradnje i informativne djelatnosti. Društvo djeluje kao neprofitna udruga koja kroz javno djelovanje, savjetovanje, edukacije, pružanje socijalnih usluga, suradnju i udruživanje radi na stvaranju uključivog, ravnopravnog i poticajnog okruženja za oboljele od multiple skleroze i srodnih bolesti. Društvo multiple skleroze Varaždinske županije članica je Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

Podijelite ovu objavu s drugima: