Predstavljanje idejnog rješenja Rehabilitacijskog centra u Dugopolju

Splitska udruga Anđeli u suradnji sa županijom Splitsko-dalmatinskom organizirala je dana 21. travnja 2022.g. u Hotelu Park u Splitu predstavljanje idejnog projekta Rehabilitacijskog centra u Dugopolju. Osnivanje i izgradnju navedenog centra inicirala je Udruga Anđeli, a njegovo osnivanje planirano je za pružanje različitog spektra socijalnih i zdravstvenih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. U centru koji će se prostirati na ukupno 58 000 m2 predviđena je izgradnja više međusobno povezanih objekata sa kapacitetima za trajni ili privremeni smještaj djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, edukacijsko-rehabilitacijske radionice, senzorne sobe, rekreacijske dvorane, unutrašnji i vanjski bazen, kao i prostor za terapiju uz konje i pse i povrtnjaci. Navedeni centar bio bi najveći takve vrste u regiji.

Financiranje cijelog projekta u vrijednosti od oko 25 do 30 milijuna planirano je osigurati iz sredstava EU fondova, dok je izradu idejnog projekta u vrijednosti od 250.000 kn financirala Splitsko-dalmatinska županija. Općina Dugopolje je zaslužna za prostorno plansku pripremu dokumentacije, a potporu projektu je načelno dalo i resorno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Predstoji izrada glavnog projekta, koja stoji više od tri milijuna kuna od čega će većinski iznos financirati Splitsko-dalmatinska županija. Inicijatori projekta izgradnje centra se nadaju da će Vlada Republike Hrvatske isti prihvatiti kao projekt od važnosti za Republiku Hrvatsku te da se uz pripremu tehničke dokumentacije i uz dobar model upravljanja, projekt može pripremiti za sudjelovanje u idućoj financijskoj omotnici i izgraditi u narednom periodu do 5 godina.

Na predstavljanju idejnog projekta koji je bio odlično medijski popraćen, sudjelovali su osim predstavnika Udruge Anđeli i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić, brojni lokalni političari, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, predstavnici Rotary kluba Split, a među ostalim i Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za sobe s invaliditetom iz Područnog ureda Split.

Prilagodba