Predstavljanje Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku

Predstavljanje Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku

24. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Predstavljanje Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku

Dana 23. rujna 2020. godine, na Međunarodni dan znakovnog jezika, Zaklada Čujem, Vjerujem, Vidim i Hrvatski savez gluhosljepih osobe Dodir, predstavili su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu projekt snimanja Biblije na hrvatskom znakovnom jeziku.

Projekt su predstavili Mirko Hrkač, upravitelj Zaklade Čujem, Vjerujem, Vidim, dr. sc. Sanja Tarczay, predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, vlč. Leonardo Sardi, povjerenik za Pastoral osoba s invaliditetom Varaždinske biskupije, doc. dr. sc. Taras Baršćevski s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i viša knjižničarka Željka Mišćin, voditeljica Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!”.

Organizacije koje su nositelj ovog projekta ujedno surađuju u okviru provedbe Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!” koju od 2016. godine organizira i vodi Hrvatsko knjižničarsko društvo u suorganizaciji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Knjižnicama grada Zagreba.

Videozapisi četiri kanonska evanđelja od danas su javno dostupni na Youtube kanalima Zaklade Čujem, Vjerujem, Vidim i Saveza Dodir.

Podijelite ovu objavu s drugima: