Predstavljanja projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“

Predstavljanja projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“

30. studenoga 2020.Kategorije: Novosti

Predstavljanja projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“

Sveučilište Sjever organiziralo je 30. studenoga 2020. godine online konferenciju za medije povodom predstavljanja projekta „eRadio za drugu šansu“.
Na konferenciji su predstavljene informacije o novom samostalnom projektu Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“ kojeg sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a). Projekt nastoji razviti inkluzivne potencijale medija zajednice za društveno uključivanje kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radio Pressedana, povećanje vidljivosti ranjive skupine povratnica i povratnika s odsluženja kazne zatvora u društvu te doprinijeti povećanju jednakih mogućnosti na tržištu rada i njihovoj reintegraciji u zajednicu.
Projekt „eRadio za drugu šansu“ čija je realizacija započeta u listopadu ove godine i traje do 31. 12. 2021. godine prvi je projekt Sveučilišta Sjever koji se provodi u okviru Poziva Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I, a sufinancira ga Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Inkluzivni je to projekt koji nastoji razviti potencijale medija zajednice za društveno uključivanje kroz osnaživanje kapaciteta studenata i nastavnika na Sveučilištu Sjever i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radio Pressedan, povećanje vidljivosti ranjive skupine povratnica i povratnika s odsluženja kazne zatvora u društvu te doprinijeti povećanju jednakih mogućnosti na tržištu rada i njihovoj reintegraciji u zajednicu.
Također, u sklopu projekta na lokaciji Studentskog centra Koprivnica potpuno će se opremiti internetski radijski studio koji će ostati u vlasništvu studentskog Radio Pressedana. Time će se poboljšati tehnologija na kojoj studenti mogu biti intenzivno uključeni u proizvodnju medijskog sadržaja.
Na konferenciji su govoriti prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišta centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo i doc. dr. sc. Željka Bagarić, voditeljica projekta.
Osim predstavnika medija, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici državnih i javnih institucija, predstavnici institucija civilnog društva, članovi projektnog tima, nastavnici, studenti kao i ostala zainteresirana javnost.
U ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom konferenciji je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić koji je izrazio želju za suradnjom sa Sveučilištem Sjever na ovom projektu, posebno s obzirom na temu osoba s invaliditetom u zatvorskom sustavu.

Podijelite ovu objavu s drugima: