Predavanje studentima na Hrvatskim studijima

Predavanje studentima na Hrvatskim studijima

12. studenoga 2019.Kategorije: Novosti

Predavanje studentima na Hrvatskim studijima

Na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a u okviru kolegija Osnove hrvatske jezične kulture smjera Kroatologije, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je 12. studenoga radionicu studentima 1. godine.
Na radionici je sudjelovalo oko 50 studenata koji su pokazali zainteresiranost za teme koje se tiču položaja osoba s invaliditetom u društvu, praktična životna iskustva i izazove vezane za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Sami studenti su istaknuli kako je među njima malo onih koji u svojoj obitelji, među svojim prijateljima ili u svom okruženju gdje žive nemaju osobu s invaliditetom. S obzirom da je interes studenata smjera Kroatologije usmjeren u pravcu korištenja hrvatskog jezika i pronalaženja odgovarajućeg prijenosa informacija putem komunikacije, najviše pažnje tijekom izlaganja je posvećeno korištenju ispravne terminologije, traženju odgovarajućih modela izvještavanja i primjene Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu.
Uvodnu anketu o svom predznanju studenti su ispunili bez teškoća pokazavši kako su i u medijima danas vrlo često zastupljene teme važne za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Suradnja s Hrvatskim studijima se nastavlja, te je dogovoreno sljedeće predavanje u prosincu za buduće psihologe.

Podijelite ovu objavu s drugima: