Predavanje na Policijskoj akademiji

Predavanje na Policijskoj akademiji

3. lipnja 2020.Kategorije: Novosti

Predavanje na Policijskoj akademiji

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je 3. lipnja na Policijskoj akademiji online predavanje „Osobe s invaliditetom i institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom“. Predavanje je održano policijskim službenicima za mladež, polaznicima Specijalističkog tečaja za maloljetničku delikvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji.
Kroz izlaganje polaznici su upoznati s ovlastima i nadležnostima Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, radom ove institucije, odgovarajućom terminologijom oslovljavanja osoba s invaliditetom, važnosti Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, zakonskim i podzakonskim okvirima iz nadležnosti postupanja policije koji se odnosi na osobe s invaliditetom, te primjerima iz prakse i savjetima za buduća postupanja i slučajeve. Poseban naglasak je stavljen na uspostavljanje odgovarajućeg načina komunikacije s osobama s invaliditetom različitih vrsta invaliditeta.
Zaključno, potrebno je istaknuti prepoznatu potrebu za nastavkom dobre suradnju između Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Ministarstva unutarnjih poslova, posebice kada se radi o edukacijama policijskih službenika.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave