Predavanje na Hrvatskim studijima

Predavanje na Hrvatskim studijima

10. prosinca 2019.Kategorije: Novosti

Predavanje na Hrvatskim studijima

Na Hrvatskim studijima u Zagrebu u okviru izbornog kolegija „Uvod u psihologiju“ smjera „Psihologija“ zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić održao je 10. prosinca 2019. godine predavanje o temi: Osobe s invaliditetom – specifičnosti i načini ispravnog komuniciranja.
Hrvatski studiji su visokoobrazovna i znanstvenoistraživačka ustanova Sveučilišta u Zagrebu koja izvodi i koordinira znanstveno-nastavne i znanstvenoistraživačke djelatnosti u području društvenih i humanističkih znanosti te u interdisciplinarnom području znanosti, a osobito u proučavanju hrvatskog društva te u polju proučavanja i afirmacije hrvatske znanosti, obrazovanja i kulture u Hrvatskoj i u svijetu.
Predavanju je prisustvovalo četrdesetak studentica i studenata koji su aktivno sudjelovali u pripremljenim vježbama. Uvodna anketa na početku predavanja pokazala je kako gotovo svi sudionici imaju u svojoj blizini ili u svojoj okolini osobu s invaliditetom, kako žele naučiti kako na ispravan način komunicirati s osobama s invaliditetom, te kako su spremni propitivati određene različite modele odnosa i izvještavanja o temama vezanim za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.
Tijekom predavanja najviše pažnje je bilo posvećeno korištenju odgovarajuće terminologije, primjeni odgovarajućih modela prilikom komunikacije, te obvezama iz Konvencije o pravima osoba s invaliditetom kao najznačajnijeg međunarodno pravnog dokumenta za osobe s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima: