Predavanje na 36. temeljnom tečaju za pravosudnu policiju

Predavanje na 36. temeljnom tečaju za pravosudnu policiju

8. veljače 2021.Kategorije: Novosti

Predavanje na 36. temeljnom tečaju za pravosudnu policiju

U Zatvoru u Zagrebu 8. veljače 2021. godine zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je polaznicima 36. temeljnog tečaja pravosudne policije predavanje o „Osobama s invaliditetom u zatvorskom sustavu“ . Ovogodišnji tečaj održava se uživo u skladu sa zaštitnim epidemiološkim mjerama.
Tečaj je započeo 18. siječnja 2021. godine, a sudionici su vježbenici/ce i službenici/ce pravosudne policije raspoređeni u Kaznionici u Glini, Kaznionici u Požegi, Zatvoru u Puli – Pola, Zatvoru u Splitu, Zatvoru u Rijeci, Zatvoru u Zadru i Zatvoru u Bjelovaru. Tijekom četiri mjeseca obuke, polaznici/e će pohađati ukupno 516 sati teoretske i praktične nastave i 72 sata (devet radnih dana) praktičnog dijela te će morati uspješno položiti šest ispita u cilju osposobljavanja za samostalno obavljanje poslova u zatvorskom sustavu i time položiti stručni ispit za zvanje službenika pravosudne policije.
Danas tijekom trosatnog izlaganja o „Osobama s invaliditetom u zatvorskom sustavu“, zamjenik pravobraniteljice predstavio je rad i nadležnosti Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, kao i pravobraniteljskih institucija općenito, međunarodni i nacionalni pravni okvir prava osoba s invaliditetom. Također, govorilo se o posebnostima prilikom postupanja s osobama različitih vrsta invaliditeta, načinima djelotvorne i ispravne komunikacije, te se praktičnim primjerima ukazao na moguće izazove pravosudnih policajaca u radu.
Sudjelovanje Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u realizaciji programa temeljnog tečaja za pravosudnu policiju nastavak je suradnje s Centrom za izobrazbu Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave. Predavanje o „Osobama s invaliditetom u zatvorskom sustavu“ ocijenjeno je važnim za podizanje razine ukupnih kompetencija za rad sa zatvorenicima u kaznenim tijelima, jer polaznike dodatno priprema i senzibilizira za teme značajne osobama s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima: