Potpredsjednik Božinović održao sastanak na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom u MUP-u

Potpredsjednik Božinović održao sastanak na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom u MUP-u

6. listopada 2022.Kategorije: Novosti

Potpredsjednik Božinović održao sastanak na temu zapošljavanja osoba s invaliditetom u MUP-u

Sastanak održan 6. listopada na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića smatramo značajnim korakom ka povećanju broja zaposlenih osoba s invaliditetom u sustavu unutarnjih poslova. Ministar Božinović je istaknuo da resor kojem je na čelu kako u samom ministarstvu tako i u policijskim upravama i postajama raspolaže s brojnim radnim mjestima na kojima osobe s invaliditetom mogu uspješno raditi ukoliko posjeduju tražene stručne kompetencije, iskazavši spremnost da se osiguraju potrebne prilagodbe radnog mjesta, uvjeta i organizacije rada kako bi se uklonile eventualne prepreke zbog invaliditeteta u odnosu na rad.
Prepoznajući vrijednost radnog potencijala osoba s invaliditetom kao doprinos koji u značajnoj mjeri može unaprijediti kako sustav unutarnjih poslova tako i društvo u cjelini, ministar je ovom inicijativom osobama s invaliditetom širom otvorio vrata svoga resora ohrabruhući ih i pozivajući da se javljaju na natječaje MUP-a za slobodna radna mjesta diljem Republike Hrvatske. Ministrova inicijativa je nada za mnoge osobe s invaliditetom koje se godinama bezuspješno javljaju na brojne natječaje državnih i javnih tijela, ali i poticaj ostalim ministarstvima i drugim poslodavcima iz javnog sektora da slijede ovu inicijativu. Važno je reći da je na sastanku dogovorena mreža suradnika i predložen okvirni protokl suradnje, međusobna razmjena značajnih podataka te konkretni koraci kojima će se ova inicijativa pretočiti u stvarna životna rješenja. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na sastanku je sudjelovala Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Više o održanom sastanku možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://mup.gov.hr/vijesti/potpredsjednik-bozinovic-odrzao-sastanak-na-temu-zaposljavanja-osoba-s-invaliditetom-u-mup-u-288951/288951

Podijelite ovu objavu s drugima: