Poslodavac godine za osobe s invaliditetom 2020.

U organizaciji Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom 2. srpnja u Zagrebu, održana je dodjela priznanja Poslodavac godine za osobe s invaliditetom. Zavod dodjeljuje priznanje poslodavcima koji su prepoznali svoju ulogu u ostvarivanju pozitivnijeg stava prema zapošljavanju osoba s invaliditetom, a time posljedično jačanju njihove zaposlenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.
Uz ispunjene općih uvjeta (propisana kvota zapošljavanja osoba s invaliditetom), selekcija poslodavaca uključivala je terenske posjete stručnih timova, tijekom kojih su izvršeni razgovori s zaposlenim osoba s invaliditetom i poslovodstvom tvrtki. U ovogodišnjem je odabiru sudjelovalo 19 tvrtki.
Na temelju evaluacije rezultata provedenih terenskih obilazaka, projektni partneri ravnopravno su izabrali najbolje poslodavce u sljedećim kategorijama: mikro, mali, srednji, veliki poslodavac i poslodavac iz javnog sektora, te izdvojenoj kategoriji „Primjer dobre prakse“. Priznanja poslodavcima uručio je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Pravobraniteljica Anka Slonjšak čestitala je svim dobitnicima ovog vrijednog priznanja budući da su prepoznali različitost kao vrijednost i prilagodili radno okruženje u skladu s potrebama svojih zaposlenika – osoba s invaliditetom i time im osigurali ulazak u svijet rada. Zahvalivši dobitnicima i nominiranima poslodavcima, pozvala je poslodavce da slijede primjere dobre prakse i razmijene iskustva kako bi pridonijeli povećanju zapošljivosti osoba s invaliditetom.
Više o tome možete pročitati na poveznici http://www.zosi.hr/novosti/zosi_news/odabrani_najbolji_poslodavci_za_osobe_s_invaliditetom_za_2020_u_republici_hrvatskoj-1905/

Prilagodba