Posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

9. siječnja 2020.Kategorije: Novosti

Posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

U Zagrebu je 9. siječnja 2020. godine održan 5. i posljednji sastanak III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Pravobraniteljica Anka Slonjšak uvodno se zahvalila svim članicama i članovima na njihovom radu i angažmanu u radu Stručnog savjeta tijekom njihovog mandata od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine. U ovom sazivu članice i članovi su bili osobe s invaliditetom, predstavnici organizacija osoba s invaliditetom i predstavnici akademske zajednice iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, Dubrovnika, Karlovca, Čakovca, Slavonskog Broda i Slatine.

Tijekom rada ovog saziva Stručnog savjeta ukupno je održano pet sastanaka na kojima se razgovaralo i raspravljalo o temama važnim za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom. Također, uz redovne održani su i tematski sastanci na kojima su sudjelovali predstavnici nadležnih institucija s kojima je i na ovaj način uspostavljena izravna komunikacija.

Istaknuto je kako je tijekom 2019. godine Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovao putem platforme e-Savjetovanje u ukupno 19 savjetovanja komentirajući i predlažući pri tome 42 odredbe u postupcima donošenja novih i/ili izmjena postojećih zakonskih i podzakonskih propisa. Određeni dio komentara i prijedloga izrađen je i na temelju razmatranja o pojedinim temama s dnevnog reda održanih sastanaka Stručnog savjeta.

Na temelju Javnog poziva pravobraniteljice upravo je u tijeku izbor članova IV. saziva Stručnog savjeta za rad u 2020. godini.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sastanku su prisustvovali pravobraniteljica Anka Slonjšak i zamjenici Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: