Ponosne, jake i vidljive!

Ponosne, jake i vidljive!

11. prosinca 2020.Kategorije: Novosti

Ponosne, jake i vidljive!

Povodom 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava, SOIH – Mreža žena s invaliditetom održala je putem Zoom platforme Okrugli stol na temu: „Konvencijom i Ciljevima održivog razvoja do ostvarivanja prava žena s invaliditetom“ s porukom „Ponosne, jake i vidljive!“.

Nakon što je Gordana Jurčević, predsjednica SOIH – Mreže pozdravila sudionike Okruglog stola, u pozdravnom dijelu nazočnima su se pozdravnim govorima obratile zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom, dr.sc. Marinka Bakula-Anđelić, saborska zastupnica Ljubica Lukačić i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Tijekom okruglog stola prezentacije su održale Marica Mirić, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – „Konvencija i Ciljevi održivog razvoja u sprječavanju nasilja nad ženama s invaliditetom“, Lorena Vovk, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – „Kampanja ILO C190“ za ratifikaciju ILO Konvencije protiv nasilja i uznemiravanja“, Mirjana Janžek, SOIH-Mreža žena s invaliditetom, „Značaj Peer Counseling-a u borbi protiv nasilja nad ženama s invaliditetom“, te je rezultate Kampanje 16 dana aktivizma protiv
rodno uvjetovanog nasilja prezentirala Martina Mokus, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, naglasila je u pozdravnom govoru izazove sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u ovome teškome razdoblju te potrebu da se vrijeme pandemije gleda kao prilika za izgradnju pozitivnih promjena.

Na okruglom stolu je sudjelovalo 40 predstavnika i predstavnica osoba s invaliditetom, institucija te same članice – žene s invaliditetom.
U raspravi su sudionici otvorili pitanja pružanja podrške te problema vezano uz fizičko i mentalno zdravlje.

Podijelite ovu objavu s drugima: