Položaj osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji

Položaj osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji

17. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Položaj osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji

U svrhu unaprjeđenja položaja osoba s invaliditetom na području Požeško-slavonske županije, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom inicirala je održavanje sastanka sa predstavnicima Požeško-slavonske županije te obilazak poslodavaca koji na tom području zapošljavaju osobe s invaliditetom. Dana 17. rujna 2020. godine u prostorijama Županije održan je sa predstavnicima regionalne samouprave sastanak na temu „Položaj osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji“, a istog dana provedeni su i obilasci poslodavaca. Iz Ureda pravobraniteljice navedenim aktivnostima prisustvovali su zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević te savjetnici pravobraniteljice Natalija Krajnović i Mario Burek.
Tijekom sastanka sa predstavnicima Županije, nakon uvodnog pozdrava zamjenika župana za društvene djelatnosti gosp. Vedrana Neferovića, predstavnici Županije upoznali su predstavnike Ureda pravobraniteljice sa mjerama i aktivnostima koje provode radi poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na svom području. Također, ukazali su na probleme i izazove s kojima se susreću u provedbi tih mjera, posebno u proteklom razdoblju koje su obilježile izvanredne okolnosti uzorkovane širenjem koronavirusa.
Zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević podsjetila je predstavnike Županije na činjenicu da je u Osijeku otvoren Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koji pokriva i područje Požeško-slavonske županije, te je iznijela konkretne prijedloge za intenzivniju suradnju svih institucija i organizacija civilnog društva sa Uredom pravobraniteljice, sve s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na tom području.
Također, zamjenica i savjetnici pravobraniteljice predstavili su primjere dobre prakse iz drugih područja koji i odgovornima u Požeško-slavonskoj županiji mogu pomoći u što učinkovitijem provođenju aktivnosti usmjerenih na poboljšanje položaja osoba s invaliditetom. Zaključci doneseni tijekom sastanka poslužiti će kao temelj za uspostavljanje otvorenije komunikacije i intenzivnije suradnje u provođenju daljnjih aktivnosti.
Nakon sastanka sa predstavnicima Požeško-slavonske županije, suradnici pravobraniteljice posjetili su lokalne poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom kako bi razmijenili iskustva i prijedloge vezano za zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom te kako bi obišli prostorije i radne pogone tvrtki u kojima rade.

Podijelite ovu objavu s drugima: