Početni sastanak korisnika Erasmus+ projekata

Početni sastanak korisnika Erasmus+ projekata

15. veljače 2023.Kategorije: Novosti

Početni sastanak korisnika Erasmus+ projekata

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije 14. veljače održan je online početni sastanak za korisnike kojima je odobren Erasmus+ projekt u okviru Malih partnerstva (KA210).
Na sastanku je bilo riječi o pojedinim fazama projektnog ciklusa, ulozi koordinatora, financijskim aspektima, te načinima diseminacije i ostvarivanja vidljivosti Erasmus+ projekata. Posebno treba istaknuti detaljnost uputa, kao i prepoznatljivi napori Agencije za mobilnost i programe Europske unije koji su i tijekom sastanka kao i do sada bili izuzetno stručni, susretljivi i spremni za suradnje.

Podsjetimo kako je Pravobranitelj za osobe s invaliditetom partner na projektu Kreni na zeleno…“ (eng. Go On Green..), kodni broj 2022-3-HR01-KA210-YOU-000101382, koji će se provoditi od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2.: Partnerstva za suradnju – Mala partnerstva na područjima Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija, odnosno Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Koordinator projekta je Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, a partneri na projektu su Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), Hrvatski savez gluhih i nagluhih (HSGN) i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom (POSI).
Uz predstavnice koordinatora projekta iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, predsjednicu Maricu Mirić i socijalnu radnicu SOIH-a Kristinu Peruničić, iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sastanku je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Kao opći cilj projekta postavljen je zadatak da se kroz aktivizam mladih s invaliditetom podigne razina svijesti o važnosti brige o okolišu i potakne zeleno djelovanje u udrugama osoba s invaliditetom.
Uz sve to specifičnim ciljevima unaprijediti će se znanja Youth Workera i mladih s invaliditetom o zelenom i održivom razvoju, osnažiti mogućnosti provedbe paradigmi poslovanja ureda i primjenu zelenih standarda u radu i svakodnevnom djelovanju zaposlenika udruga osoba s invaliditetom, te
uspostaviti međunarodnu suradnju mladih s invaliditetom i Youth Workera u zelenom djelovanju. Također u okviru projekta raditi će se na razvoju metode rada za zeleno zagovaračko djelovanje i poticati inkluzivno volontiranje mladih s invaliditetom i volontiranje Youth Workera.

Podijelite ovu objavu s drugima: