Počeo Festival jednakih mogućnosti

Počeo Festival jednakih mogućnosti

28. lipnja 2021.Kategorije: Novosti

Počeo Festival jednakih mogućnosti

28. lipnja 2021., na Trgu bana Josipa Jelačića započeo je 19. Festival jednakih mogućnosti, u organizaciji Društva tjelesnih invalida. Festival će trajati slijedeća 2 dana.
Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.
Osim uključivanja brojnih volontera i stručnjaka, Festival svake godine utječe na uklanjanje predrasuda i podizanje razine svijesti mnogih građana koji tijekom tih dana uživaju u nizu glazbenih, likovnih i sportskih događanja.
Na otvorenju građanima su se obratili Milan Ožegović, predsjednik Društva tjelesnih invalida grada Zagreba, Marinka Bakula-Anđelić, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Tomislava Tomaševića, Jasna Vaniček-Fila, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija, Ministarstva kulture i medija te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.
Tom prilikom pravobraniteljica je čestitala g. Ožegoviću na tradicionalnom organiziranju iznimno značajnog događanja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, koji će tijekom 3 dana imati priliku pokazati svoje sposobnosti i vještine te zajedno s osobama bez invaliditeta kroz umjetničke, glazbeno-scenske i sportske aktivnosti utjecati na svijest građana.
Osobe s invaliditetom su naši prijatelji, susjedi, članovi obitelji i zajedno trebamo činiti sve da pružimo priliku jedni drugima i pokažemo da smo kao društvo svi jednaki i ravnopravni.
Više o festivalu pogledajte na mrežnoj stranici: https://www.dti.hr/

Podijelite ovu objavu s drugima: