Počela je UNICEF-ova utrka Mliječna staza 2021.

U petak 3. rujna, počela je 5. jubilarna UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza koja će i ove godine virtualno, putem mobilne aplikacije, trajati do 12. rujna. Na utrku je dosad prijavljeno više od 6.000 sudionika koji će se sljedećih dana „utrkivati“ s ciljem osiguravanja ključnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u područjima gdje je dostupnost najmanja.

Simbolično, virtualni start utrke označen je u Zagrebu gdje su prisustvovali predstavnici institucija i medija, partneri, sudionici utrke, koji su zajedno ukazali na važnost uspostave i proširenje usluga grupne psihosocijalne podrške i usluga dnevnog boravka gdje djeca s teškoćama i njihove obitelji dobivaju podršku stručnjaka.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom događaju je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić koji je u svom obraćanju istaknuo kako se svi trebamo truditi da djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji ne žive pored nas nego s nama.

Ujedno u najavi virtualne utrke pravobraniteljica Anka Slonjšak poziva građane putem promotivnog video isječka- možete pogledati na linku : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159269324950856&id=126677585855&m_entstream_source=feed_mobile

Utrka traje od 3. do 12. rujna, a prijave su moguće do zadnjeg dana na mrežnoj stranici www.mlijecnastaza.hr . Sudjelovati se može hodanjem, kretanjem u kolicima, trčanjem i vožnjom bicikla. Dosad su se u podršku utrci uključile brojne poznate osobe – umjetnici, glumci, sportaši, TV lica i naši proslavljeni paraolimpijci. Utrka se održava pod visokim pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske te u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prilagodba