Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

24. kolovoza 2021.Kategorije: Novosti

Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

U Tokiju se od 24. kolovoza do 5. rujna održavaju Paraolimpijske igre na kojima će među više od 4.000 paraolimpijaca iz cijeloga svijeta Republiku Hrvatsku predstavljati ukupno 22 parasportašice i parasportaša.
Hrvatski paraolimpijci nastupati će u paraatletici (Mikela Ristoski, Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Zoran Talić, Deni Černi, Velimir Šandor, Marijan Presečan, Matija Sloup, Ana Gradečak i Vladimir Gašpar), paraplivanju (Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i Paula Novina), para stolnom tenisu (Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Pavao Jozić), parastreljaštvu (Damir Bošnjak), parajudu (Lucija Brešković), paratekvondou (Ivan Mikulić), paraboćanju (Davor Komar) i u paratriatlonu (Antonio Franko).
Čast nošenja hrvatske zastave na ceremoniji otvaranja igara imala je Mikela Ristoski, naša osvajačica zlata u skoku u dalj u Rio de Janeru te bronce u Londonu.
Prijenos otvaranja kao i nastupe naših predstavnika možete pratiti na Drugom programu HTV-a.
Svim našim parasportašicama i parasportašima želimo puno sportskog uspjeha, siguran boravak u Japanu i još sigurniji povratak u Hrvatsku.

Podijelite ovu objavu s drugima: