Otvorenje izložbe „Tišina na sedmercu“

Otvorenje izložbe „Tišina na sedmercu“

1. prosinca 2022.Kategorije: Novosti

Otvorenje izložbe „Tišina na sedmercu“

U prostorijama Športske gimnazije u Zagrebu, 1. prosinca 2022. godine, otvoreno je novo gostovanje izložbe „Tišina na sedmercu“ koje je organizirao Hrvatski športski muzej u suradnji s Hrvatskim sportskim savezom gluhih. Ovim gostovanjem nastavlja se s predstavljanjem velikih i značajnih uspjehe hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, ovog puta povodom obilježavanja, 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom otvorenju izložbe je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Autorica izložbe Martina Vargek, kustosica Hrvatskog športskog muzeja, prilikom otvorenja istaknula je kako je izložba nastala uz veliku pomoć i suradnju s Hrvatskim sportskim savezom gluhih. Cjelokupni postav izložbe sastoji se od 12 panoa i zanimljivo je kako je u potpunosti prilagođen slijepim i slabovidnim osobama na način da se uz svaki pano nalazi QR kod pomoću kojeg slijepa i slabovidna osoba može odabrati temu koja ju zanima. Autorica je najavila kako će izložba tijekom 2023. godine gostovati u Osijeku i Splitu.

Izložba se može pogledati sve do 16. prosinca u prostoru Športske gimnazije (Selska cesta 119) svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 sati.

Podijelite ovu objavu s drugima: