Otvorena izložba radova Dominika Tošića “Svijet mojim očima 2”

Otvorena izložba radova Dominika Tošića “Svijet mojim očima 2”

6. lipnja 2023.Kategorije: Novosti

U prostorijama Narodne čitaonice Gradske knjižnice Rijeka, 6. lipnja 2023. godine, otvorena je samostalna izložba fotografija i crteža Dominika Tošića korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka. Izložbu „Svijet mojim očima 2“ prigodnim govorom otvorila je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka Iva Letina naglasivši cilj ove izložbe, a to je pokazati koliko su neograničeni potencijali osoba s teškoćama te kako uvažavanjem njihovih afiniteta možemo zajedno pomicati granice i stvarati bolje društvo za svih.

U autorovim radovima kao motiv dominiraju prijevozna sredstva, posebice kombi koji je Dominikova trajna fascinacija, ali i fotografije različitih namirnica i ukusnih jela. Ovo je Dominikova druga izložba kojom želi pokazati kako on vidi svijet svojim očima. Svojim gitarističkim umijećem, izložbu je uveličao i Jan Šokčević, također korisnik Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Uključivanjem djece i mladih s teškoćama u razvoju u umjetničke aktivnosti, značajno doprinosimo razvoju njihovih vještina, kreativnosti, osobnosti, a naposljetku i uključenosti u društvo. Organizator izložbe je Centar za rehabilitaciju Rijeka, a ovakvim oblikovanjem aktivnosti od umjetničkog izričaja doprinosi se i inkluziji mladih i djece s teškoćama u razvoju u život zajednice.

Izložbu je svojim prisustvom podržala i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda u Rijeci, Tea Rubeša.

Podijelite ovu objavu s drugima: