Opća godišnja skupština Equinet-a

Opća godišnja skupština Equinet-a

23. listopada 2019.Kategorije: Novosti

Opća godišnja skupština Equinet-a

U Bruxellesu je 23. listopada 2019. godine održanaOpća godišnjaizborna skupština Equinet-a. Equinet je Europska mreža tijela za jednakost čiji je član od 2015. godine i institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom. Mreža se danas sastoji od 50 institucija i organizacija za suzbijanje diskriminacije iz 37europskih zemalja.Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na skupštini je predstavljao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Na sastanku su između ostalog podnesena izvješća o radu i poslovanju tijekom 2019. godine, usvojen je plan rada za 2020. godinu, a većinom glasova članica prihvaćen zahtjev za pristupanjem u članstvo Equinet-u institucije Ombudsperson Kosova. Kao najveća postignuća u 2019. godini istaknuti su provedeni EU projekt, doneseni standardi tijela za jednakost Europske unije, suradnja s Europskom komisijom i veliki broj aktivnosti mreže i članica mreže provedeni tijekom 2019. godine.

Tijekom skupštine održani su i izbori za novi sastav Izvršnog odbora u koji su s mandatom na dvije godine izabrani Laurence Bond, Patrick Charlier, Valerie Fontaine, KirsiPimia, Rhoda Garland, Sandra Konstatzky, Miha Lobnik, KonstantinosBartzeliotis i Tena Šimonović Einwalter.Upravo je zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter ponovno izabrana za predsjedavajuću, te će iduće dvije godine predsjedavatiIzvršnim odborom Equinet-a.

Tijekom skupštine posebni interes je izazvala tema „Utjecaj umjetne inteligencije (eng. ArtificialIntelligence – AI) na jednakost“. Tijekom plenarnog rada i rada tijekom jedne od dviju radnih skupina predstavljeni su inicijalni rezultati istraživanja o ovoj temi u kojem su sudjelovali članovi Equinet-a, a koje je za cilj imaloistražiti razinutrenutnih saznanja o korištenju umjetne inteligencije u državama iz kojih dolaze članice mreže.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave