Okrugli stol „Spriječimo nasilje nad starijim osobama“

Okrugli stol „Spriječimo nasilje nad starijim osobama“

29. svibnja 2020.Kategorije: Novosti

Okrugli stol „Spriječimo nasilje nad starijim osobama“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar organizirala je 29. svibnja 2020. godine okrugli stol s temom „Spriječimo nasilje nad starijim osobama“. Uvažavajući i poštujući mjere i preporuke koje se odnose na prevenciju širenja koronavirusa okrugli stoj održan je putem online videokonferencije.
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar provodi projekt „Stop nasilju nad starijima“, financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji je započeo s provedbom 1. prosinca 2019. godine te završava 31. svibnja 2020. godine. Tijekom projekta provedena je kampanja osvještavanja i podizanja svijesti građana o oblicima nasilja nad najranjivijim društvenim skupinama (osobe starije životne dobi, siromašne osobe, osobe s invaliditetom i dr.). Brojnim aktivnostima Udruga je kroz radio i pisane medije, internet i terensku kampanju informirala širu javnost, ali i upozoravala osobe starije životne dobi o oblicima nasilja te ih poticala na prijavljivanje nasilja.
Okrugli stol organiziran je povodom završetka projekta te su tijekom istog predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u šestomjesečnom razdoblju. Također, iznesene su preporuke utemeljene na iskustvima stečenim tijekom provedbe projekta, a sudionici okruglog stola proveli su diskusiju tijekom koje su izmijenjena iskustva i izneseni brojni prijedlozi o tome kako se otvorenijom suradnjom i povezivanjem organizacija i institucija može pružiti učinkovitija pomoć i podrška žrtvama nasilja.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na okruglom stolu je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: