Okrugli stol: Seksualnost i reproduktivna prava

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom HSUTI organizirao je 7. lipnja okrugli stol o seksualnosti i reproduktivnim pravima osoba s invaliditetom.

Uvodno su skup pozdravile saborska zastupnica Ljubica Lukačić, voditeljica službe za zaštitu osoba s invaliditetom i skrbništvo pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Borovec, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Branka Meić Salie i predsjednica Saveza Jozefina Kranjčec.
Na okruglom stolu izlagao je izv. prof. dr.sc., Marko Buljevac sa Studijskog centra socijalnog rada pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je govorio o predrasudama i mitovima vezanim uz seksualnost i reproduktivna prava osoba s invaliditetom. Predsjednica udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra iz Koprivnice Marija Mraz s okupljenima je podijelila osobno iskustvo i iskustva iz prakse udruge te progovorila o predrasudama i teškoćama na koje nailaze osobe s invaliditetom kad se žele ostvariti u roditeljskoj ulozi kao i nedostatku podrške za tu ulogu. Stručni suradnik HSUTI-ja Luka Keller predstavio je rad i djelovanje Saveza. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici udruga osoba s invaliditetom iz Varaždina, Bjelovara, Koprivnice, Kutine i Svetog Ivana Zeline, udruge invalida rada i Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama.

Prilagodba