Okrugli stol #MeToo – kako dalje?

Dvije godina nakon pojave međunarodnog pokreta #MeToo koji je omogućio otkrivanje mnogobrojnih priča, svjedočanstava i slučajeva seksualnog uznemiravanja, Equinet i Regionalni ured UN-a za ljudska prava za Europu, zajedno su u Bruxellesu organizirali 23. listopada 2019. godine okrugli stol s temom #MeToo- kako dalje?

Izlagači i sudionice raspravabileJeanne Ponté – inicijatorica pokreta #MeToo u Europskom parlamentu, Dagmar Schumacher – direktorica ureda UN-a za žene u Bruxellesu, JoannaMaycock – glavna tajnica Europskog ženskog lobija, Chidi King – direktorica Odjela za ravnopravnost Međunarodne konfederacije sindikata, AnaidaDibra – predsjednica International Women International Bruxellesa i Angela MarcosFigueruelo – voditeljica istraživanja slučajeva seksualnog uznemiravanja Europskog ombudsmana.

Okruglom stolu prisustvovaloje preko 150 predstavnika tijela za jednakost i suzbijanje diskriminacije iz cijele Europe, predstavnici međunarodnih organizacija, sindikata i predstavnici civilnog društva. Okrugli stol je organiziran kako bi se razgovaralo o utjecaju #MeToo pokreta u Europi i što treba učiniti dalje kako bi borba protiv seksualnog uznemiravanja postalastvarni prioritet i pronašla svoj odgovor. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom okruglom stolu je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Tijekom razgovora istaknuto je kako su u devet od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja žrtve žene. Prisutne panelisticeokruglog stola uopće nisu bile iznenađene raspravom o seksualnom uznemiravanju u javnosti u čitavom svijetu, međutim, bile su iznenađene sektorom holivudske filmske industrije u kojem je rasprava o ovoj temi zapravo započela. Upravo je glamur Hollywooda i omogućio da ova tema bude izuzetno dobro praćena u medijima i raspravljana od strane najšire javnosti u cijelome svijetu.

Zabrinjavajuće je bilo slušati tijekom izlaganja na Okruglom stolu o iskustvima sudionica koje su istaknule seksualno uznemiravanježena na radnim mjestima u Europskom parlamentu koje je imalo toliko široke razmjere da je predstavljalo nešto što se podrazumijeva i dolazilozajedno sazapošljavanjem. Upravo je #MeToo pokret omogućio promjenu, opću mobilizaciju i pokretanje mnogobrojnih inicijativa za reagiranjima koje su do danas rezultirale brojnim mjerama, edukacijama, te kaznenim i drugim progonima počinitelja.

Tijekom panel rasprave posebno je istaknuta problematika žena s invaliditetom koje u takvim situacijama proživljavaju višestruku diskriminaciju i teško se odlučuju na prijavu slučaja i počinitelja nadležnim tijelima. Kao razlog tome navedena je činjenica kako osobe s invaliditetom inače, pa tako i žene s invaliditetom, teško pronalaze odgovarajuće radno mjesto na otvorenom tržištu rada, a kada ga jednom dobiju, strah od gubitka i neiskorištavanja dobivene prilike je ogroman.

Na okruglom stolu je zaključeno kako je danas značajno ojačano međunarodno zakonodavstvo protiv seksualnog uznemiravanja,kako su se donositelji odluka počeli osjećati zabrinuto,te kako tvrtke sve više prihvaćaju politiku nulte tolerancije prema seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu. Međutim, preostaje još punotoga za učiniti, a nedovoljno izvješćivanje ostaje jedan od značajnih izazova. Velike nade i očekivanja postoje prema novoj Europskoj komisijiza koju se vjeruje da će nastaviti boriti protiv stereotipa i pomoći u stvaranju sigurnog radnog okruženja za sve.

Prilagodba