Okrugli stol „Inkluzija kao univerzalno ljudsko pravo“

U okviru razvojne suradnje u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, 8. Centar znanja za društveni razvoj u okviru zajedničke kampanje „Inkluzija je ljudsko pravo“ organizirao je 13. lipnja 2022. godine u Domus specijalne policije u Zagrebu, okrugli stol s temom „Inkluzija kao univerzalno ljudsko pravo“. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom događaju je prisustvovao i u raspravama sudjelovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Navedena kampanja provodi se s ciljem osiguravanja i pružanja dodatne podrške donošenju dugo očekivanog Zakona o inkluzivnom dodatku i uspostavi cjelovitog inkluzivnog pristupa izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom. Ovaj događaj i kampanja organizirani su uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Tijekom okruglog stola o inkluziji kao sveobuhvatnom pojmu izlagali su i raspravljali predstavnici akademske zajednice, doc. dr. sc. Ljiljana Pintarić Mlinar s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Dejana Bouillet s Učiteljskog fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc. Tihomir Žiljak i Marica Mirić, predstavnica 8. Centra znanja i dopredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH). Poruka svih današnjih izlaganja i zaključak kasnije rasprave je bila da svi mi svojim djelovanjem možemo doprinijeti inkluziji!!

Na samom kraju događanja predstavljen je i promotivni video kampanje 8. Centra znanja „Inkluzija je ljudsko pravo“ u kojem su sudjelovale osobe s invaliditetom poručujući što je sve za njih inkluzija.

Prilagodba