Održano predavanje službenicima zatvorskog sustava i probacije

Održano predavanje službenicima zatvorskog sustava i probacije

7. prosinca 2022.Kategorije: Novosti

Održano predavanje službenicima zatvorskog sustava i probacije

Prema planu i programu rada Centra za izobrazbu, Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Ministarstva pravosuđa i uprave, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je 7. prosinca 2022. godine online predavanje na temu „Specifičnosti i načini komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta“.

Sudionici ove edukacije bilo je tridesetak službenica i službenika zatvorskog sustava i probacije među kojima socijalni radnici, pravnici, psihijatri, liječnici, medicinske sestre, profesori, pedagozi i drugi službenici službi za tretman, probaciju i zdravstvo zatvorskog sustava iz cijele Hrvatske (zatvora iz Zagreba, Rijeke, Gospića, Osijeka, Bjelovara i Karlovca; kaznionica iz Lipovice-Popovače, Valture, Lepoglave i Gline; probacijskih ureda iz Osijeka, Varaždina, Vukovara, Bjelovara, Dubrovnika i Rijeke; Odgojnog zavoda u Požegi, Zatvorske bolnice u Zagrebu, Centra za izobrazbu i Središnjeg ureda za zatvorski sustav).

Teme predavanja su bile osnovni pojmovi i informacije o pojavnosti invaliditeta u Republici Hrvatskoj i Europi općenito, podaci o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, važnost korištenja ispravne i odgovarajuće terminologije, zatvorenici – osobe s invaliditetom, prava osoba s invaliditetom u zatvorskom sustavu te načini i primjeri odgovarajuće komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta. Nakon predavanja sudionici su iznijeli iskustva o izazova s kojima se susreću u svakodnevnom radu i komentirali postojeću potrebu održavanja ovakvih i sličnih edukacija.

I ova edukacija je nastavak uspješne suradnje s nadležnim Centrom za izobrazbu koja će se sigurno nastaviti i u budućnosti kroz temeljne tečajeve za pravosudne policajce i posebne oblike edukacija za ostale službenike zatvorskog sustava i probacije.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave