Održano izlaganje studentima na temu Pristupačnog turizma

Održano izlaganje studentima na temu Pristupačnog turizma

27. listopada 2022.Kategorije: Novosti

Održano izlaganje studentima na temu Pristupačnog turizma

Dana 24. i 25. listopada 2022. godine na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Pula organizirana su predavanja studentima na temu Pristupačnog turizma. Predavanja su održali Tea Rubeša i Mario Burek, savjetnici pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
Unatoč značaju i važnosti turizma u Republici Hrvatskoj te popularnosti Hrvatske kao turističke destinacije, pozitivni pomaci vezani za pristupačnost turističke ponude osobama s invaliditetom i dalje su minimalni u odnosu na brojne prepreke na koje nailaze kao turisti.
Radi izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom na konzumiranje turističkih ponuda na ravnopravnoj osnovi s drugima, iznimno je važno započeti obrazovanjem budućih turističkih djelatnika o ljudskim pravima.
S ciljem približavanja pristupačnog turizma studentima ekonomije i turizma savjetnici pravobraniteljice za osobe s invaliditetom putem održanih izlaganja pružili su dodatna znanja i informacije o obvezi osiguranja pristupačnosti turističkih usluga za osobe s invaliditetom.
Tijekom izlaganja buduće kreatore turističkih ponuda i djelatnika u turizmu upoznali su s poteškoćama i preprekama koje osobama s invaliditetom otežavaju i onemogućavaju uživanje u turističkoj ponudi na ravnopravnoj osnovi s ostalim turistima.
Također, iznijeti su primjeri pozitivne prakse koji mogu poslužiti kao smjernice i putokazi u osiguravanju uključenosti osoba s invaliditetom i na takav način preveniraju negativnu percepciju i predrasude o osobama s invaliditetom kao turistima.

Podijelite ovu objavu s drugima: