Održani sastanci na temu položaja osoba s invaliditetom u sportu u Splitu

Održani sastanci na temu položaja osoba s invaliditetom u sportu u Splitu

27. rujna 2021.Kategorije: Novosti

Održani sastanci na temu položaja osoba s invaliditetom u sportu u Splitu

Dana 23. i 24. rujna u prostorima Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Splitu održani su sastanci na temu položaja osoba s invaliditetom u sportu u gradu Splitu. Ispred Ureda pravobraniteljice sastancima je prisustvovala savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac.
23. rujna održan je sastanak kojem su nazočili predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita, Mijo Bakić, te Ivan Mikulić, osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i njegov trener Mladen Tomić. Dana 24. rujna sastanak je održan sa Mirom Opačak, predsjednikom Splitskog sportskog saveza gluhih.
Naglasci sastanaka bili su usmjereni na položaj sportaša s invaliditetom u gradu Splitu. Utvrđena je potreba za uspostavljanjem otvorenije komunikacije i suradnje između državnih, regionalnih i lokalnih tijela sa predstavnicima udruga i klubova osoba s invaliditetom, a kako bi se identificirale njihove potrebe i donosile daljnje mjere kojima će se te potrebe adekvatno osigurati. Dogovorena je buduća suradnja s ciljem osiguravanja jednakosti olimpijaca, paraolimpijaca i gluhih olimpijaca.
Sport ima iznimno pozitivne učinke na poboljšanje kvalitete života pa je osnovni cilj uključiti što veći broj osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u sport i sportske aktivnosti.

Podijelite ovu objavu s drugima: