Održana tribina povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Održana tribina povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

3. prosinca 2021.Kategorije: Novosti

Održana tribina povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

2. prosinca povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije organizirao je javnu tribinu pod nazivom „Osvrt na prijedlog novog Zakona o socijalnoj skrbi i donošenje Zakona o osobnoj asistenciji i inkluzivnom dodatku“.
Na tribini su o reformi sustava socijalne skrbi raspravljali predstavnici županije, centra za socijalnu skrb, predstavnici udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije te predstavnice Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
U pozdravnom govoru obratili su se Nada Igrec, predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.
O reformi sustava socijalne skrbi diskutirale su zamjenica praavobraniteljice Mira Pekeč Knežević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak – Ban i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, dok je moderator tribine bila pročelnica Službe za poslove župana Međimurske županije Petra Vadlja.
Više iz medija:
https://medjimurski.hr/3-prosinca-medunarodni-dan-osoba-s-invaliditetom/
https://medjimurjepress.net/zupanija/3-prosinca-medunarodni-dan-osoba-s-invaliditetom/

Podijelite ovu objavu s drugima: