Održana promocija knjige „Tlo pod nogama“ autorice Melise Osmanović

Održana promocija knjige „Tlo pod nogama“ autorice Melise Osmanović

28. veljače 2023.Kategorije: Novosti

Održana promocija knjige „Tlo pod nogama“ autorice Melise Osmanović

U prostorijama Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije održana je promocija knjige „Tlo pod nogama“, autobiografija Melise Osmanović, dopredsjednice Društva distrofičara Istre.

“Tlo pod nogama” je prva knjiga autorice Melise Osmanović u kojoj progovara o suočavanju i životu s invaliditetom, stereotipima i predrasudama na koje nailazi i prihvaćanju različitog sebe nakon što je oboljela od mišićne distrofije. Autorica u knjizi progovara o svojemu djetinjstvu, školovanju, o suočavanju i prihvaćanju svoje dijagnoze – mišićne distrofije, putovanjima, a u knjizi se može pronaći i recept, sportski uspjesi kao i osobni strahovi i želje. Melisa se u svojoj autobiografiji osvrće i na važnost bontona u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom kao i potrebi osvještavanja društvene zajednice o načinima pružanja podrške osobama s invaliditetom.

Autorica o prihvaćanju invaliditeta navodi “…nekada ostavljamo stara i dobivamo nova kolica. Kao i u životu. Neke stvari odlaze, da bi došle nove. Volite ih i prihvatite ih kao i druge stvari na sebi ili oko sebe. Tražite da budu prihvaćena. Nemojte ići ispod toga. Nemojte birati. Ona dolaze u kompletu s vama. Na kraju krajeva, kolica su samo komad metala, puno je bitnije tko ih vozi.”.

Melisa Osmanović bilježi uspjehe i u sportu – triput je proglašena najboljom sportašicom s invaliditetom grada Pule i peterostruka je prvakinja Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave