Održan stručni skup na temu „Pomoć mladima u riziku“

Održan stručni skup na temu „Pomoć mladima u riziku“

16. ožujka 2022.Kategorije: Novosti

Održan stručni skup na temu „Pomoć mladima u riziku“

Skup su zajednički organizirali Ceraneo-Centar za razvoj neprofitnih organizacija i Hrvatska mreža za beskućnike te Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež pritom naglasivši važnost da se u svim djelovanjima prema mladima prepoznaju njihove potrebe, uključivanje u programe obrazovanja i sprječavanja rizika od siromaštva, beskućništva te socijalne isključenosti.

Skup je održan 15. ožujka 2022. godine u Tribini grada Zagreba i putem online platforme. Na skupu je predstavljen projekt „A gdje si ti?“ Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu, projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.
Svrha projekta je omogućiti pristup i aktivno sudjelovanje mladih u NEET statusu na tržištu rada, a posebno je usmjeren i na mlade u statusu beskućnika koji čine posebno ranjivu NEET skupinu.
Navedenim projektom se neaktivnim mladima u NEET statusu (pojam „NEET” označava mlade ljude koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju. – engl. Not in Education, Employment or Training) osnažuju vještine kao važan zalog za pokretanje procesa reaktivacije i reintegracije korisničke skupine.
Također, osigurava se informiranost korisničke skupine o tržištu rada te se neaktivne mlade u NEET statusu uključuje u verificirane programe obrazovanja odraslih sukladno njihovim interesima, kompetencijama te dosadašnjem obrazovanju te pruža sustavna podrška u vidu pružanja usluge savjetovanja i mentorstva.

Stručni skup je imao za cilj odgovoriti na pitanja kako aktivirati i uključiti mlade u društvo kroz pomoć drugim osobama u potrebi i doprinijeti stvaranju zajednice koja brine o mladima u riziku, stvaranju poticajnog okruženja i doprinijeti socijalnom uključivanju i zapošljavanju.

Online stručnom skupu iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovala je savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda Rijeka.

Podijelite ovu objavu s drugima: