Održan sastanak s udrugom Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke

Održan sastanak s udrugom Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke

27. travnja 2022.Kategorije: Novosti

Održan sastanak s udrugom Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke

Dana 26. travnja 2022. godine savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održala je sastanak s predstavnicima udruge Društva tjelesnih invalida grada Rijeke i upoznala se s aktivnostima koje Društvo provodi.

Prostorije Društva tjelesnih invalida grada Rijeke nalaze se na adresi Ivana Ćikovića Belog 8A u Rijeci koje su uređene za druženje članova i provođenje različitih aktivnosti, radionica i zanimljivih predavanja te za potrebe uredskog poslovanja.

Društvo broji veliki broj članova koji rade i djeluju u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa i prava u područjima socijalne skrbi, zdravstva, rehabilitacije, uklanjanja arhitektonskih barijera, rekreacije i razonode itd.
Godine rada Društva obilježile su i brojne suradnje s udrugama osoba s invaliditetom kao i s jedinicama lokalne samouprave i ostalih institucija.
Predstavnike Društva upoznalo se s otvorenjem Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci koje, između ostalog proizlazi iz potreba veće uključenosti, sigurnosti i izjednačavanju zaštite prava osoba s invaliditetom na području Primorsko-goranske županije i grada Rijeke.

Sastanak je iniciran sa željom jačanja međusobne suradnje, razmjenom informacija te upoznavanjem s poteškoćama na koje članovi Društva tjelesnih invalida grada Rijeke nailaze.
U tom smjeru iznijeti su prijedlozi zajedničke suradnje i provođenja aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na području grada Rijeke i okolice.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave