Održan sastanak s Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem

Održan sastanak s Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem

25. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Održan sastanak s Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem

Dana 24. rujna 2020. godine Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je na razgovor Anku Slonjšak, pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom. Na sastanku su sudjelovali zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić te suradnici Predsjednika.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom čestitala je Predsjedniku Republike Hrvatske na izboru te ga upoznala s položajem osoba s invaliditetom i stanjem ljudskih prava prema iskustvima pravobraniteljstva.
Kroz istaknuta najvažnija područja – socijalne politike, zapošljavanja, obrazovanja i zdravstva, upozorila je na izazove s kojima se susreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu posebno u vrijeme pandemije COVID-19 gdje je kvaliteta života ozbiljno narušena od fizičkog do mentalnog zdravlja te prava na kretanje u vlastitom domu, kao i u ustanovama, čime se dodatno potenciraju problemi koje osobe s invaliditetom imaju godinama.
Naglasila je važnost donošenja prioritetnih propisa koji bi suštinski riješili prava i položaj osoba s invaliditetom na pravedan način.

Između ostalog pravobraniteljica je pozvala Predsjednika na korištenje ispravne terminologije koja se odnosi na osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

Na kraju razgovora pravobraniteljica Slonjšak je predložila Predsjedniku Republike Hrvatske suradnju povodom 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, kako bi kroz određenu zajedničku aktivnost obilježili navedeni datum, a što je Predsjednik Milanović prihvatio.

Više možete pogledati na mrežnoj stranici:
https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-republike-razgovarao-s-pravobraniteljicom-za-osobe-s-invaliditetom-ankom-slonjsak/

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave