Održan sastanak radne skupine Age Cluster

Održan sastanak radne skupine Age Cluster

12. lipnja 2024.Kategorije: Novosti

Dana 11. lipnja 2024. godine, održan je sastanak radne skupine Equinet-a Age Cluster zadužene za promicanje jednakosti temeljem dobi. Sastanak je održan putem videokonferencije i web platforme ZOOM, a Pravobranitelja za osobe s invaliditetom je na sastanku kao član radne skupine predstavljala savjetnica pravobranitelja Tatjana Kukec.

Pravobranitelj za osobe s invaliditetom postao je u rujnu 2015. godine punopravni član Europske mreže tijela za jednakost (Equinet). Članstvo u Mreži obuhvaća brojne aktivnosti usmjerene na izgradnju kapaciteta njezinih članica kroz međusobnu razmjenu iskustava. Rad u Mreži odvija se kroz radne grupe, seminare, klastere te razmjenu i prikupljanje informacija o radu i načinu rješavanja slučajeva diskriminacije.

Radna skupina Age Cluster okuplja stručnjake za razmjenu iskustava, izazova i primjera dobre prakse za promicanje jednakosti temeljem dobi. Navedena radna skupina također pruža priliku za sudjelovanje i učenje o međunarodnom i europskom pravnom i političkom razvoju te podržava nacionalna tijela za jednakost u promicanju dobne jednakosti i nediskriminacije, kao i u suradnji s akterima na međunarodnoj i europskoj razini.

Cilj okupljanja članova klastera bila je razmjena iskustva i pomaka u vezi s dobnom nediskriminacijom i jednakošću u zemljama članova radne skupne te ukazivanja na nove inicijative unutar tijela za jednakost koje su zanimljive drugim članovima klastera uključujući prava starijih osoba i prava na jednakost mladih. Uz navedeno, članovi klastera su iznijeli svoje prijedloge budućih aktivnosti i tema za koje predlažu da budu u fokusu idućih zajedničkih okupljanja.

 

Podijelite ovu objavu s drugima: