Održan osnivački sastanak V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Održan osnivački sastanak V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

9. veljače 2022.Kategorije: Novosti

Održan osnivački sastanak V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Nakon provedenog izbora, 8. veljače 2022. godine održan je online osnivački, prvi sastanak V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Članovi V. saziva Stručnog savjeta kao predstavnici osoba s invaliditetom, organizacija, saveza, udruga i inicijativa osoba s invaliditetom i roditelja djece s teškoćama u razvoju, kao i predstavnici akademskih ustanova, izabrani su prema javnom pozivu pravobraniteljice objavljenom u prosincu 2021. godine. Članovi i članice izabrani su na vrijeme od dvije godine s trajanjem mandata od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2023. godine. Zanimljivo je kako su u ovom sazivu Stručnog savjeta članice i članovi iz Zagreba, Zaprešića, Osijeka, Vukovara, Slavonskog Broda, Splita i Dubrovnika.

Tijekom osnivačkog sastanka ovog novog saziva, na kojem je prisustvovala većina članova/članica i njihovih zamjena, sudionici su se imali priliku upoznati sa sadržajem sporazuma o osnivanju, planom i programom rada, obvezama članova te također sudjelovati u prvim rasprava o temama koje će se naći na dnevnom redu i koje se smatraju važnima za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Sastanci Stručnog savjeta održavat će se svaka tri mjeseca, a po potrebi i češće. Prema pozivu i u slučaju potrebe, sastancima Stručnog savjeta moći će prisustvovati i druge osobe osim izabranih članica/članova koje svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u raspravama, formiranju stavova i donošenju prijedloga. Ovom prilikom članovima Stručnog savjeta predstavljen je promotivni video “Pristupačnost kao ljudsko pravo” kojeg su zajednički izradili Pravobranitelj za osobe s invaliditetom i 8. Centar znanja.

Iz Ureda pravobraniteljice sastanku su prisustvovali pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i zamjenik Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: