Održan okrugli stol o unaprjeđenju pravičnosti i uključivosti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj

Održan okrugli stol o unaprjeđenju pravičnosti i uključivosti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj

7. lipnja 2023.Kategorije: Novosti

Na sveučilišnom Kampusu na Trsatu u Rijeci, 7. lipnja 2023. godine održan je okrugli stol pod nazivom „Unaprjeđenje pravičnosti i uključivosti visokog obrazovanja u Hrvatskoj: preporuke za javne politike”. Organizatori okruglog stola bili su Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas iz Rijeke i Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba.

Cilj je okruglog stola bio prikazati i raspraviti preporuke za javne politike o unaprjeđenju pravičnosti i uključivosti visokog obrazovanja u Hrvatskoj nastale u okviru Mreže Cjeloživotno učenje za sve. Mreža je pokrenuta u listopadu 2020. godine u sklopu projekta „Tematska mreža Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“, čiji je nositelj Institut za razvoj obrazovanja, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Nacrt preporuka predstavljen je na okruglom stolu o kojima su u daljnjem radnome dijelu raspravljali prisutni ključni akteri iz sustava visokog obrazovanja. Uslijedio je strukturirani dijalog u kojemu su sudionici iznijeli svoje komentare i prijedloge na predstavljene preporuke te ujedno iznijeli i svoja iskustva o ovoj temi. Organizaciju okrugloga stola poduprlo je Sveučilište u Rijeci, a događaj je uvršten i u službeni program obilježavanja 50. obljetnice osnutka Sveučilišta u Rijeci.

Na okruglom stolu iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovale su savjetnice Lidija Pongrac i Tea Rubeša iz Područnog ureda u Rijeci.

Organizatori događanja dodatno nastoje osigurati relevantnost i kvalitetu preporuka te proširiti mogućnost sudjelovanja u strukturiranom dijalogu o ovoj temi putem“ e-konzultacija“ kojoj je moguće pristupiti OVDJE.

Podijelite ovu objavu s drugima: