Održan 9. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije

Održan 9. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije

25. ožujka 2023.Kategorije: Novosti

Održan 9. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije

U subotu 25. ožujka 2023. godine u Balama je održan 9. Regionalni Forum obiteljskog smještaja Istarske županije za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu iz Istarske županije.

Ovaj edukativni program je održan u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, u organizaciji Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelja projekta te HGK – Županijske komore Pula kao partnera na projektu.

Forum obiteljskog smještaja je edukativni program za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu iz Istarske županije. Svrha Foruma je pružanje aktualnih informacija za pomoć u pripremi turističke sezone i uvida u trendove na turističkom tržištu te novitete u ponudi i potražnji. Također, služi kao platforma za razvoj suradnje i razmjenu iskustava među i pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

Forumom su bile obuhvaćene različite teme od važnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma, sa ciljem unaprjeđenja kvalitete smještajnih i uslužnih kapaciteta. Na 9. Forumu obiteljskog smještaja Istarske županije, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održao je predavanje na temu „Održivost pristupačnog turizma“ kao aktivnost poticanja i jačanja pristupačnosti turističke ponude.

Nakon zanimljivih predavanja stručnjaka iz javnog, ali i privatnog sektora, koji su ujedno podijelili i svoja iskustva kroz primjere dobre prakse, uslijedio je Okrugli stol na temu „Domaćini u obiteljskom smještaju kao promotori destinacije”, a potom je učinjen i vođeni turistički obilazak općine Bale u organizaciji Turističke zajednice Bale.

Na 9. Regionalnom Forumu obiteljskog smještaja Istarske županije sudjelovala je savjetnica pravobraniteljice Tea Rubeša iz Područnog ureda u Rijeci.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave