Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi

Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi

4. listopada 2019.Kategorije: Novosti

Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi

Dana 04. listopada 2019. godine, u okviru obilježavanja 149 godina rada i djelovanja Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, u Osijeku je održan Okrugli stol na temu „Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi“.

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek kao organizator Okruglog stola okupio je predstavnike centara za socijalnu skrb, predstavnike ustanova i institucija socijalne skrbi, predstavnike udruga te predstavnike suradničkih ustanova i institucija sa područja Slavonije i Baranje, u svrhu provođenja rasprave i razmjene iskustava s ciljem poboljšanja tretmana korisnika centara za pružanje usluga u zajednici i sličnih ustanova socijalne skrbi.

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja vizije, misije te djelovanja Centra Klasje, sudionici Okruglog stola iznijeli su svoja iskustva i probleme s kojima se susreću prilikom pružanja skrbi i rada sa djecom, obiteljima i ostalim korisnicima socijalnih usluga. Također, izneseni su pozitivni primjeri iz prakse iz drugih dijelova Hrvatske koji mogu biti putokaz na koji način poboljšati kvalitetu pružanja socijalnih usluga djeci i njihovim obiteljima, a posebno su se istaknuli primjeri aktivnosti kojima je povećana mreža usluga u zajednici te potaknut proces deinstitucionalizacije i transformacije ustanova.
Tijekom rasprave sudionici su se usuglasili kako je zbog odgovornosti za dobrobit korisnika nužno pojačati suradnički odnos svih relevantnih dionika te će upravo jačanje suradnje biti jedna od prioritetnih aktivnosti u kreiranju daljnjeg razvojnog procesa Centra Klasje. S tim ciljem doneseni su zaključci koji će poslužiti kao temelj za daljnje aktivnosti i komunikaciju u razvoju međuresorne suradnje.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na Okruglom stolu sudjelovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: