Odabrani najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom za 2021. u Republici Hrvatskoj

Odabrani najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom za 2021. u Republici Hrvatskoj

5. listopada 2022.Kategorije: Novosti

Odabrani najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom za 2021. u Republici Hrvatskoj

U organizaciji Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom 5. listopada u Zagrebu održala se dodjela priznanja ˝Poslodavac godine za osobe s invaliditetom˝ za 2021. godinu. Zavod dodjeljuje priznanje poslodavcima koji su prepoznali svoju ulogu u ostvarivanju pozitivnijeg stava prema zapošljavanju osoba s invaliditetom, a time posljedično jačanju njihove zaposlenosti. Šest tvrtki iz privatnog i javnog sektora osvojilo je vrijedno priznanje za uključivanje osoba s invaliditetom u poslovne procese. Riječ je o poslodavcima koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom i pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika
Uz ispunjene općih uvjeta (propisana kvota zapošljavanja osoba s invaliditetom), selekcija poslodavaca uključuje terenske posjete stručnih timova, tijekom kojih su izvršeni razgovori zaposlenim osoba s invaliditetom i poslovodstvom tvrtki. Na temelju evaluacije rezultata provedenih terenskih obilazaka, projektni partneri ravnopravno su izabrali najbolje poslodavce u sljedećim kategorijama: mikro, mali, srednji, veliki poslodavac i poslodavac iz javnog sektora, te izdvojenoj kategoriji „Primjer dobre prakse“.
U kategoriji mikro poslodavac priznanje je dobila tvrtka Asemo d.o.o. iz Vrbovca, a u kategoriji mali poslodavac Data Link d.o.o. iz Bjelovara. U kategoriji srednji poslodavac priznanje je dobila Očna optika Oculus, obrt za optičke usluge i trgovinu iz Osijeka. U kategoriji veliki poslodavac priznanje je dobio 3. maj brodogradilište d.d. iz Rijeke, a u kategoriji poslodavac javnog sektora Split Parking d.o.o. U kategoriji primjer dobre prakse priznanje je dobila tvrtka Bomark pak, d.o.o. iz Ludbrega.
Njih su za najbolje poslodavce za 2021. izabrali Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj tržišta rada, Portal Moj Posao i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Podijelite ovu objavu s drugima: