Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa u Rijeci

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa u Rijeci

19. listopada 2023.Kategorije: Novosti

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, 17. listopada u Art kinu u Rijeci, održan je uvodni razgovor te prikazana inkluzivna projekcija filma „Zbornica“, redateljice Sonje Tarokić.  Ovaj film je dobitnik Velike zlatne arene 2022. godine, a Film svima ga je prilagodio za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe te je ovom prilikom, prvi puta prikazan u Art-kinu u inkluzivnom obliku.

Uz projekciju filma održan je i uvodni razgovor s ciljem podizanja razine svijesti građana o problemima s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, ali i o vrijednostima inkluzivnih praksi za osobe s invaliditetom. Svoje znanje i iskustvo podijelili su predsjednik Udruge slijepih Primorsko-goranske županije Emil Mandarić, Sandra Nuždić, voditeljica Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci, Tea Rubeša, savjetnica Pravobranitelja za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda u Rijeci te Maja Ogrizović kao inicijatorica i producentica inkluzivnih projekata u kulturi kroz Filmaktiv i Hej!

Film svima se provodi uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura Nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave