Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize

Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize

6. listopada 2021.Kategorije: Novosti

Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize pridružio se organizacijama diljem svijeta u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize 6. listopada putem online okruglog stola na temu „Kako biti samostalan/na“.
Predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize gosp. Tomislav Velić, uvodnim govorom pozdravio je sve prisutne i čestitao Svjetski dan cerebralne paralize.
U svome govoru osvrnuo se na djelovanje organizacija, udruga, o učinjenim pomacima za dobrobit osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, pritom naglasivši osnovni cilj djelovanja za dobrobit osoba s invaliditetom, a to je stvaranje života jednakih mogućnosti.
Istaknuo je i potrebu djelovanja pojedinca na vlastitom osnaživanju, težnjom za pozitivnim promjenama, istaknuvši da se tek tada može očekivati i od društva da pođe za našim primjerom.
Takvim riječima, u izlaganje je uveo predavača Darka Kobetića, prof. reh., koji je na otvorenom stolu govorio o emocionalnom stanju pojedinca, vlastitoj odgovornosti za svoja emocionalna stanja te o strukturi ličnosti koju sami gradimo vlastitim postupcima prema samome sebi. Govorilo se o osobnoj vrijednosti bez obzira na vrstu i stupanj invaliditeta, a sve kroz interaktivan pristup temi „Kako biti samostalan/na“.
Online okruglom stolu „Kako biti samostalan/na“ iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovala je savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda Rijeka.

Podijelite ovu objavu s drugima: