Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

10. prosinca 2021.Kategorije: Novosti

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Na inicijativu Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom obilježit će se 10. prosinca Međunarodni dan ljudskih prava, u suradnji s ostalim nacionalnim pravobraniteljskim uredima: Uredom pučkog pravobranitelja, Uredom pravobranitelja za djecu i Uredom pravobranitelja za ravnopravnost spolova, odnosno njihovim područnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava institucije nacionalnih pravobraniteljskih ureda održati će pri Pravnom fakultetu u Osijeku, Splitu i Rijeci panel raspravu na temu
„Ljudska prava u Republici Hrvatskoj – pogled kroz perspektivu pravobraniteljskih ureda“.

Panel rasprave će se održati:
– u Osijeku, na Pravnom fakultetu Osijek, dana 10. prosinca 2021. godine, 10,00-11,30 sati,
– u Rijeci, na Pravnom fakultetu Rijeka, dana 10. prosinca 2021. godine, 11,00-11,30 sati,
te u Splitu, na Pravnom fakultetu u Splitu, dana 15. prosinca 2021. godine, 9,30-11,00 sati.

Putem izlaganja predstavnika pravobraniteljskih ureda studentima će se pružiti dodatna znanja i informacije o kodifikaciji međunarodnopravne zaštite prava čovjeka i njihovoj implementaciji u pravni poredak Republike Hrvatske, kao i o ulozi i nadležnostima pravobraniteljskih ureda prema područjima rada, apostrofirajući važnost obrazovanja o ljudskih pravima kao važnom dijelu pravne kulture i pravne pismenosti.

Na Dan ljudskih prava, 10. prosinca, obilježavamo postignuća učinjena u domeni ljudskih prava i njihove zaštite, i ponovno potvrđujemo vrijednosti načela i standarda ljudskih prava, ali i podsjećamo na daljnju obvezu izgradnje svijeta u kojemu je život jednakosti u dostojanstvu i pravima stvarnost za sve.

Podijelite ovu objavu s drugima: